Hustimmer

Det är ingen hemlighet att vi älskar vårt timmer, när vi får chansen så bygger vi gladeligen med det. Därför har vi det också till försäljning för er som känner att ni vill bygga själva och köpa timmer till timmerhus.

Virke av rejäl kvalitet

Vårt hustimmer hugger vi själva här i norra Dalarna, både klimatet och vår gamla skog ger oss en senvuxen fura med täta årsringar i 6”, 7” och 8”. Därför kan vi stolt säga att vi har ett virke av rejäl kvalitet och stark hållbarhet.

När vi hämtat in timret från skogen sågar vi till det i ramsåg, det läggs sedan in i vår torkanläggning i tre veckor så att fukthalten blir cirka 20 procent. Detta arbetssätt medför en kontrollerad process för att få det optimalaste resultatet.

Längderna vi får ut är mellan fyra till tio meter, det går att beställa längre än tio meter, men då behövs det beställas i förväg. Vi kan även tillhandahålla takåsar i gran med längderna tre till tolv meter.

VILDMARKSPANEL

Den så kallade vildmarkspanelen/okantade-panelen har blivit en populär produkt. Den används som in- och utvändig panel samt till innertak. En vildmarkspanel är en okantad bräda, i tjockleken cirka 25 mm eller 32 mm. Panelen finns som hyvlad eller ohyvlad och har trädets naturliga avsmalning och ojämnheter i sidorna.